> Advanced Search
 
 
 

Η νέα πόλη της Ρόδου

     
         
 
Home Τι να δείτε και να κάνετε
 
 

Η Πόλη έξω από τα Τείχη


Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα μπορούσε κανείς να περάσει περιδιαβαίνοντας το Κέντρο της Πόλης, άριστο δείγμα Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα.

Aπό τα χαρακτηριστικά κτίρια της εποχής εκείνης είναι το Ταχυδρομείο το οποίο κτίστηκε στα πρώτα χρόνια της ιταλικής κατοχής από το αρχιτέκτονα Florestanodi Fausto. Χρησιμοποιήθηκε εξ αρχής ως Ταχυδρομείο από τους Ιταλούς και έχει ακόμα και σήμερα την ίδια χρήση .

Tο Κτίριο που σήμερα στεγάζει την Νομαρχία Δωδεκανήσου, xτίστηκε το 1927 και τοτε στέγαζε το Διοικητήριο. Αποτελεί ένα συνδυασμό διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ, παραπέμποντα ςστο Παλάτι των Δόγηδων της Βενετίας.

Η Εκκλησία του Ευαγγελισμού, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο είναι μερικά ακόμα από τα κτίρια που διατηρούν ζωντανή την μνήμη των χρόνων της Ιταλικής περιόδου.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν τον ήλιο και την γαλάζια θάλασσα στην κοσμοπολίτικη παραλία του Ελλη, στη νότια πλευρά της Πόλης. Είναι μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες, άριστα οργανωμένη με ομπρέλες, καντίνες, θαλάσσια σπορ και με μια εξέδρα για βουτιές γνωστή ως «Τραμπολινο».

Κατά μήκος της παραλίας βρίσκονται πολλά σύγχρονα ξενοδοχεία καθώς και το ιστορικό ξενοδοχείο των Ρόδων, το οποίο σήμερα άριστα ανακαινισμένο στεγάζει ένα μικρό υπερπολυτελές ξενοδοχείο και το Καζίνο.
 
     
 
       
   

Τι να δείτε


Μανδράκι
Μια βόλτα στο γραφικό Μανδράκι το μικρό λιμάνι με τα αγάλματα του ελαφιού της Ρόδου στην είσοδο του, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Δίπλα, στη μαρίνα που φιλοξενεί τα πολυτελή σκάφη των επισκεπτών του νησιού βρίσκονται οι τρεις γραφικούς Μύλοι και ο Φάρος του Αγίου Νικολάου. Μαγευτική πράγματι είναι η εικόνα που αντικρίζουν όσοι προσεγγίζουν την Ρόδο με σκάφος η με ένα από τα πολλά πολυτελή κρουαζιερόπλοια που καθημερινά προσεγγίζουν το λιμάνι της όλη την διάρκεια του χρόνου. Ο πολυ-πολιτισμικος χαρακτήρας της Ρόδου είναι φανερός και στο κέντρο της Πόλης, καθώς απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας βρίσκεται το Τζαμί του Murat Reis, με τον κομψό μιναρέ. Στην Πλατεία γύρω από το τζαμί βρίσκονται τα ερείπια αρχαίων τειχών καθώς και οι τεράστιες πέτρινες μπάλες από καταπέλτες με το βάρος τους χαραγμένο επάνω.

Ενυδρείο της Ρόδου
Επιβάλετε επίσης και μια επίσκεψη στο Ενυδρείο της Ρόδου, στο νοτιότερο άκρο της Πόλης λίγα βήματα από το κέντρο. Ο υδροβιολογικός σταθμός της Ρόδου είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα θαλασσίων ερευνών στην Ελλάδα και στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από το 1935. Το αρχικό κτίριο είναι ένα μίγμα στοιχειών τοπικής και Art Deco αρχιτεκτονικής, σε συνδυασμό με ναυτικά χαρακτηριστικά. Στο υπόγειο Ενυδρείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει τα χαρακτηριστικότερα θαλάσσια είδη του Αιγαίου. Το Eνυδρείο διατηρεί τον αυθεντικό αρχικό του διάκοσμο με τα πορώδη βράχια, τα κογχύλια, το βοτσαλωτό δάπεδο και τον χαμηλό φωτισμό, στοιχεία που δημιουργούν την αίσθηση μιας θαλάσσιας υπόγειας σπηλιάς.

Το Πάρκο του Ροδινιού
Στην άλλη πλευρά της Πόλης το Πάρκο του Ροδινιού είναι ένας Παράδεισος με τρεχούμενα νερά, ρυάκια και μονοπάτια ανάμεσα σε πικροδάφνες, ιβίσκους, πεύκα και κυπαρίσσια. Το Ροδινι έχει την φήμη ότι υπήρξε η έδρα της φημισμένης ρητορικής σχολής της Ρόδου, στην οποία σπούδασαν προσωπικότητες της Αρχαίας Ελλάδας και της Αρχαίας Ρώμης , όπως ο ο, Πομπηιος, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Κικερωνας, ο Κάσιος, ο Κάτων ο νεότερος ο Μάρκος Αντώνιος και άλλοι. Στο πάρκο βρίσκεται και μια αρχαία νεκρόπολη η οποία χρονολογείται τον 3ο π. Χ. αιώνα, με τάφους σε Δωρικό ρυθμό, σκαλισμένους στο βράχο, καθώς και ο τάφος του Πτολεμαίου.

Η Ακρόπολης της Αρχαίας Ρόδου & το Αρχαίο Στάδιο
Στον λόφο του Αγίου Στεφάνου, γνωστού και ως Monte Smith, βρίσκεται η Ακρόπολης της Αρχαίας Ρόδου. Κάτω από τον ναό βρίσκεται το Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου το οποίο χρονολογείται από τον 3ο πχ αιώνα, την περίοδο των Ελληνιστικών Χρόνων.Στο στάδιο ελάμβαναν χώρα κάθε χρόνο οι Αθλητικοί Αγώνες των Αλιιων, οι οποίοι αποτελούσαν μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων των Αρχαίων Ροδίων προς τιμή του θεού Ήλιου.
 
     
     

 

 
 
 
 
 
     
     
 
photos
 
     
 
Rodini Park
Rodini Park
Post Office
Post Office
Acropolis / Temple of Apollon
Acropolis / Temple of Apollon
     
Aquarium
Aquarium
Mandraki Harbour
Mandraki Harbour
Theatre
Theatre
     
 
 
 
 
     
 
back